4 mei 2017

Microsoft Azure

Microsoft Azure is de publieke cloud van Microsoft, waarmee u betrouwbare IaaS- en PaaS-diensten kunt uitrollen, zoals virtuele servers, netwerken en hosted databases. Uw virtuele servers worden gehost in de beveiligde Azure datacenters van Microsoft. Bij Microsoft Azure betaalt u enkel voor de resources die u daadwerkelijk gebruikt.

Microsoft Azure

De pluspunten van Microsoft Azure

  • Een open en flexibel platform: Azure ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, hulpprogramma’s, databases en apparaten. Voer Linux-containers met Docker-integratie uit, bouw apps met JavaScript, Python, .NET, PHP, Java en Node.js, en bouw back-ends voor iOS-, Android- en Windows-apparaten
  • Schalen naar behoefte, betalen per gebruik: : Binnen Azure kunt u snel omhoog en omlaag schalen om te voldoen aan de vraag van uw klant. Uw klant betaalt dus alleen voor het daadwerkelijk gebruik.
  • Veilig werken in de cloud: Microsoft vervult een toonaangevende rol binnen de branche in de bescherming en privacy van gegevens. Microsoft was de eerste cloud provider die door de
    gegevensbeschermingsautoriteiten van de Europese Unie werd erkend voor haar streven om aan de strenge EU-privacywetgeving te voldoen.

Geschikt voor dit type klanten

Microsoft Azure is uitermate geschikt voor klanten die:

  • regelmatig te maken hebben met piekbelasting, zoals video streaming, webwinkels, RDS etc.
  • veel testers en ontwikkelaars in dienst hebben, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen en testen van applicaties.
  • zware (en dus dure) servers op locatie hebben waarvan de capaciteit niet of nauwelijks wordt benut.