4 mei 2017

Normadesk

Nomadesk biedt uw onderneming een eenvoudige en veilige manier om bestanden te delen, te synchroniseren en te back-uppen. De oplossing is te vergelijken met een traditionele fileserver gecombineerd met Dropbox en WeTransfer, maar dan voor de zakelijke gebruiker én met nog meer mogelijkheden.

nomadesk

Nomadesk creëert versleutelde virtuele harde schijven, ook wel “Vaults” genoemd. Alle folders en bestanden, die hierin worden opgeslagen, worden met encryptie beveiligd. De folders en bestanden zijn pas bereikbaar na aanmelding met gebruikersnaam en wachtwoord en zijn zowel online als offline beschikbaar. Daarnaast kunnen bestanden en folders op een eenvoudige en veilige manier worden gedeeld door middel van een filelink of folderlink. Uw klant heeft dus altijd en overal op een veilige manier toegang tot zijn bestanden en kan deze ook eenvoudig en op een veilige manier delen met zijn relaties.

De pluspunten van Nomadesk

 • Beveiligde opslag: Een Nomadesk Vault is een middels encryptie beveiligde virtuele harde schijf. De bestanden die hierin worden geplaatst zijn alleen toegankelijk door in te loggen met een Nomadesk account.
 • Overal toegankelijk: De Vaults zijn via een internetverbinding overal toegankelijk. Het is ook mogelijk om bestanden offline beschikbaar te maken, door deze te synchroniseren. De offline bestanden zijn altijd beveiligd door middel van encryptie.
 • Veilig en gecontroleerd bestanden delen: In plaats van grote bestanden of volledige folders te mailen, kunt u via Nomadesk een ‘FileLink’ of ‘FolderLink’ mailen. Bij elke vorm van delen zijn restricties in te stellen zoals verloopdatum, maximaal aantal downloads en een wachtwoord. Optioneel kan er een melding per e-mail worden verzonden wanneer een bestand of map gedownload is.
 • Wis bestanden op afstand: In geval van diefstal of verlies van een device met daarop door Nomadesk beveiligde bestanden, kan er gebruik worden gemaakt van TheftGuard. Hiermee kan een toestel gelokaliseerd worden en zodra er connectie wordt gemaakt met het internet, worden alle Vaults onmiddellijk van het toestel verwijderd. Dit is op afstand in te stellen via de mobile app of via de MyNomadesk.com webinterface.
 • Automatische back-up en herstel: Automatisch worden bestanden in Vaults in de cloud opgeslagen en wordt een back-up van de data gemaakt. Middels herstelfuncties kunnen eerdere versies van bestanden tot 14 dagen teruggezet worden. Verwijderde bestanden blijven 30 dagen beschikbaar. Handig bij een Crypto-virus infectie.
 • Veilig en gecontroleerd bestanden delen: In plaats van grote bestanden of volledige folders te mailen, kunt u via Nomadesk een ‘filelink’ of ‘folderlink’ mailen. Bij elke vorm van delen zijn restricties in te stellen zoals verloopdatum, maximaal aantal downloads, een wachtwoord en notificaties. Het versturen van een filelink of folderlink vanuit Nomadesk kan u personaliseren door de kleuren van uw huisstijl.

Geschikt voor dit type klanten

Nomadesk is uitermate geschikt voor klanten die:

 • meer controle willen over het delen van bestanden.
 • medewerkers hebben die op elk device op een veilige manier gebruik willen maken van bedrijfsbestanden.
 • hun fileserver willen vervangen of mobiele medewerkers toch toegang willen geven tot de bedrijfsdata, zelfs in combinatie met de bestaande server.
 • mobiel willen werken aan hun bestanden, zelfs zonder internetverbinding.
 • vaak bij hun klanten ter plaatse zijn.
 • bedrijfs- en/of klantgevoelige informatie meedragen op mobiele toestellen.
 • met andere bedrijven moeten kunnen samenwerken aan bestanden.
 • een volledige file sharing zoeken bovenop Office 365.

Mix & Match

Combineer Nomadesk met Office 365 om op elk apparaat Office-bestanden te bekijken, aan te passen en samen te bewerken. Andere oplossingen die goed aansluiten bij Nomadesk zijn Workspace 365, waarmee u een volledige webbased werkplek creëert, en F-secure voor extra beveiliging van uw devices.